Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πανηγύρι της Αγίας Άννας στη Βρομόβρυση

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το Πανηγύρι παραμονή της Αγίας Άννας στη Βρομόβρυση στις 24 Ιουλίου, παρουσία πλήθους κόσμου όπου παρευρέθηκε από όλη την περιοχή.
Άφθονο μπύρα, ψητή γουρνοπούλα, το κέφι στα ύψη και αρκετός χορός ήταν τα κύρια συστατικά της βραδιάς στο όμορφο χωριό της Βρομόβρυσης.
«Λένε πως, για να γνωρίσεις ένα τόπο , πρέπει να τον ζήσεις από κοντά , να μιλήσεις με τους ανθρώπους του , να τους δεις σε στιγμές μεγάλες και μικρές, καθημερινές και αυθεντικές….Στην περίπτωση της Βρομόβρυσης, αν κάποιος βρεθεί, έστω και τυχαία, σε ένα από τα λίγα πανηγύρια που γίνονται όλο το χρόνο στο χωριό θα γνωρίσει ένα μεγάλο κομμάτι της αλήθειας που κρύβει αυτός ο τόπος.

    Για τους Βρομοβρυσαίους τα πανηγύρια είναι τρόπος ζωής, άμεσα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις και την ιδιοσυγκρασία τους. Τα περιμένουν με λαχτάρα για να ανταμώσουν μεταξύ τους, να αφήσουν στην άκρη τις έγνοιες, να γλεντήσουν και να χορέψουν, να μοιραστούν γεύσεις και μυρωδιές που αγαπούν. Το στοιχείο όμως που κάνει αυτές τις γιορτές χαράς και κεφιού ξεχωριστές δεν είναι άλλο από το αίσθημα της φιλοξενίας που είναι διάχυτο. Όλοι , φίλοι, συγγενείς αλλά και επισκέπτες του χωριού, είναι καλοδεχούμενοι και κανείς δεν φεύγει ακέραστος!»  
   
   Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Βρομόβρυσης Καμαρινόπουλο Κωνσταντίνο του Ηλία που παρά τις πολύ μεγάλες  δυσκολίες που αντιμετώπισε κατάφερε να περάσει όλος ο κόσμος καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου