Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Εγκαίνια του δρόμου Άνω Αρφαρών – Πολιανής

Το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής, 25 Ιουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας εγκαινίασε το δρόμο Άνω Αρφαρών – Πολιανής, στα Άνω Αρφαρά. Ο δρόμος αυτός κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά - Πολιανή», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» - «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Καλαμάτας είχε υποβάλει σχετικό τεκμηριωμένο αίτημα, με πλήρεις μελέτες.
Των εγκαινίων προηγήθηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άνω Αρφαρών, λόγω της Ιεράς Πανηγύρεως στη μνήμη της Αγίας. Αμέσως μετά, τελέσθηκε Αγιασμός και ο δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε τις προσήκουσες ευχές για την Ιερά Πανήγυρη, με την ευκαιρία της οποίας οι Αρφαραίοι επιστρέφουν στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησαν οι πρόγονοί τους.
Ο Π. Νίκας παρατήρησε πως, χάρις στο βελτιωμένο δρόμο, η πρόσβαση στ’ Άνω Αρφαρά θα είναι ευκολότερη, κάτι που θα διευκολύνει και την επανοικοδόμηση του οικισμού.
Ο νέος δρόμος μελετήθηκε από το Δήμο Αρφαρών και το έργο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που φέρει το όνομα ενός μεγάλου ηγέτη του αγροτικού κινήματος, τόνισε ο δήμαρχος.
«Είναι δρόμος για τον κόσμο ο οποίος επιμένει και παράγει. Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη τον κτηνοτρόφο, το γεωργό. Σας υπόσχομαι ότι θα ενταχθεί το 2015 ως κύριο έργο η συνέχιση αυτού του δρόμου προς Πελεκητό», είπε ακόμη.
Σημειώνεται πως η συνέχιση αυτού του δρόμου, που ανέφερε ο Π. Νίκας, συνίσταται στη βελτίωση του δρόμου από Άνω Αρφαρά προς Πελεκητό, μήκους περίπου 1.200 μέτρων, έργο το οποίο διαθέτει έτοιμες μελέτες και πρόκειται να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015, θα εκτελεσθεί δε με δημοτικούς πόρους.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως ξεκινά, επίσης, «το μεγάλο έργο να ανεβάσουμε το νερό από του Σταματινού μέχρι το Πελεκητό», έργο αναγκαίο για την καλή διαβίωση των κατοίκων και την υποστήριξη της κτηνοτροφικής και αγροτικής παραγωγής. Εκτιμάται πως, το καλοκαίρι του 2015, θα είναι και αυτό το έργο έτοιμο.
Πηγή:  tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου