Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις της Ενωσης Αγιοφλωριτών.

Εκδηλώσεις της Ενωσης ΑγιοφλωριτώνΑπόλυτη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των Απανταχού Αγιοφλωριτών - Μεσσηνιακή Ενωση Αγιοφλωριτών «Ο Πάμισος» με την  ευκαιρία της εορτής του ενοριακού Ιερού Ναού των Αγίων Φλώρου και Λαύρου  του χωριού.

Το Σαββάτο 16 Αυγούστου έγινε συγκέντρωση των κατοίκων στο προαύλιο του  Δημοτικού Σχολείου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη τιμητικά με προβολές και ομιλίες  στους δασκάλους που κατάγονται από το χωριό και ιδιαίτερα στον δάσκαλο και  συγγραφέα της ιστορίας του χωριού Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο.
Την Κυριακή μετά την θεία λειτουργία έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου,  εκπροσώπων του Αγριλου και της Πολιανής και πλήθους κόσμου για τους ήρωες  της Επανάστασης κατά των Τούρκων που απαγχονίστηκαν στον ιστορικό πλάτανο στο κέντρο του χωριού.

Τα βράδια της Κυριακής και της Δευτέρας έγιναν μουσικές εκδηλώσεις στις δροσερές πηγές του ιστορικού πλατάνου με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που  απόλαυσαν οι κάτοικοι του χωριού διασκεδάζοντας και χορεύοντας με πολύ κέφι μέχρι αργά την νύχτα. Εγινε δε φανταστική παρουσίαση παραδοσιακών χορών    από το χορευτικό του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θουρίας.           Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/43548-ekdilwsi-agios-flwros

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/43548-ekdilwsi-agios-flwros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου