Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία Αγιοφλωριτών για «διχαστικές ενέργειες».

Η Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «την πρωτοφανή, προκλητική και διχαστική ενέργεια θεσμικών παραγόντων που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του χωριού και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τις εκδηλώσεις του συλλόγου».
Διαμαρτυρία Αγιοφλωριτών για «διχαστικές ενέργειες»
Η καταγγελία, όπως επισημαίνει το Δ.Σ. του συλλόγου, γίνεται γιατί «ζητήθηκε από την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μπελογιάννη να βρεθεί τρόπος για την ανάκληση της άδειας χρήσης της αποθήκης του Δημοτικού Σχολείου που έχει δοθεί στο σύλλογο».
Στην αναφορά - καταγγελία του συλλόγου αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Η Μεσσηνιακή Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος", Σύλλογος των Απανταχού Αγιοφλωριτών, ιδρύθηκε το 1980 και από τότε έχει μια πλούσια πολιτιστική και εξωραϊστική δράση. Από το 2003 οι Αγιοφλωρίτες ζήτησαν από το σύλλογο να κάνει το πανηγύρι του χωριού στις 17 και 18 Αυγούστου, εορτή των Αγίων Φλώρου και Λαύρου προστατών του χωριού μας, επειδή σταμάτησαν να το κάνουν οι επαγγελματίες του χωριού και να το εντάξει στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που κάνει από το 1980 με επίκεντρο τον αύλειο χώρο και το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και στο οποίο συναινούσαν και βοηθούσαν όλοι οι πρόεδροι της τότε κοινότητάς μας.
Πριν περίπου 10 χρόνια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δράσεων αυτών του συλλόγου δόθηκε από τον τότε δήμαρχο κ. Καραγιάννη Ανδρέα στο σύλλογο η χρήση του υπογείου - αποθήκης του Κοινοτικού Καταστήματος του χωριού που βρίσκεται στον ίδιο ενιαίο χώρο με τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο σημειωτέο έχει κτισθεί με προσωπική εργασία των κατοίκων. Εκτοτε ο σύλλογος εγκατέστησε στον αύλειο χώρο αυτό, που ήταν παραμελημένος και ερειπωμένος και στον οποίο ο σύλλογος το 2001 είχε εγκαταστήσει παιδική χαρά, συστήματα φωτισμού (με προβολείς κ.λπ.), φύτευσε δένδρα (πλατάνια κ.λπ.) και άλλα καλλωπιστικά φυτά, τοποθέτησε παγκάκια, σύστημα ποτίσματος και 2 πέτρινες βρύσες και διαμόρφωσε το χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων, αλλά και τη λειτουργία ως χώρου αναψυχής για κατοίκους, επισκέπτες, παιδιά και νέους που αθλούνται στο μπάσκετ που υπάρχει εκεί. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας ανανεώθηκε η χρήση της αποθήκης αυτής για το σύλλογο. Φέτος και ενώ ο σύλλογος προγραμματίζει τις εκδηλώσεις του Αυγούστου 2014, όπως κάθε χρόνο, και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου με λύπη του πληροφορήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ότι ζητήθηκε από την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μπελογιάννη να βρεθεί τρόπος για την ανάκληση της άδειας χρήσης της αποθήκης αυτής.
Ο σύλλογος καταγγέλλει την πρωτοφανή, προκλητική και διχαστική αυτή ενέργεια θεσμικών παραγόντων που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον του χωριού, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τις εκδηλώσεις του συλλόγου και το κυριότερο διχάζει τους Αγιοφλωρίτες και γυρίζει το χωριό πολλά χρόνια πίσω, για την ομόνοια, αγάπη και αλληλεγγύη των κατοίκων του οποίου πασχίζει συνεχώς με τις δράσεις του ο σύλλογος από της ιδρύσεώς του και έχει καταφέρει να σιγάσουν τα παλαιά πάθη και να επικρατεί ένα ζηλευτό ήπιο κλίμα μεταξύ τους.
Ο σύλλογος καλεί τους Αγιοφλωρίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την πρόκληση αυτή, παραμένοντας ήρεμοι, ενωμένοι και αγαπημένοι συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του συλλόγου τους, που έχει προγραμματίσει όπως πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη, μέσα στις πάμπολλες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα σπουδαία και ζωτικής σημασίας ενέργεια του συλλόγου το 1982 είναι η γεώτρηση σε ιδιωτικό χώρο από την οποία υδρεύεται το χωριό, μετά από επίμονη απαίτηση των κατοίκων και γι’ αυτό υπάρχει ειδικό συμφωνητικό. Εκδόθηκε ειδικό σι-ντι με πολλές από τις δράσεις του συλλόγου»Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/41488-diamartyria-agios-flwros
        Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου