Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας


Ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία υποβολής προσφορών, εκ μέρους εταιρειών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την πραγματοποίησή του, όσον αφορά στο έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ».
Το έργο θα υλοποιηθεί σύντομα, μετά την ανάδειξη του αναδόχου και μέσω αυτού θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο πολλές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.
Ως «Λευκές» περιοχές ορίζονται εκείνες στις οποίες δεν παρέχεται σήμερα ευρυζωνική πρόσβαση και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν σχέδια από ιδιώτες επενδυτές να αναπτύξουν κατάλληλη υποδομή για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών διαδικτύου στο εγγύς μέλλον.
Όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος, το έργο έχει σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των πλέον μειονεκτικών και ορεινών περιοχών της ελληνικής επικράτειας και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εκπληρωθεί σταδιακά ο στόχος της «συνολικής ευρυζωνικής κάλυψης» που θέτει η Ψηφιακή Ατζέντα 2020 της Ευρωπαïκής Ένωσης.
Το έργο έχει προκηρυχθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», το «ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης» και το Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», είναι δε συνολικού προϋπολογισμού 161.077.032 ευρώ.
Η πρώτη φάση, που αφορά στη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής, θα έχει μέγιστη διάρκεια 2 έτη από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης που θα υπογραφεί.
Οι οικισμοί του Δήμου Καλαμάτας που έχουν ενταχθεί στο έργο είναι: Άνω Αρφαρά, Άγιος Φλώρος, Χριστοφιλαίικα, Άγριλος, Βελανιδιά, Άνω Βρομόβρυση, Δρέμι, Κρασοπούλα, Βρομόβρυση, Σταματινού, Πελεκητό, Κάτω Άμφεια, Μονή Γαρδικίου, Άνω Άμφεια, Πολιανή, Ελαιοχώρι, Διάσελλα, Μονή Δημιόβης, Καρβέλι, Αγία Τριάδα, Εμιαλοί, Κάτω Καρβέλι, Λαδά, Άγιος Βασίλειος, Σπιτάκια, Κατσαραίικα, Ξηροκάμπι, Νέδουσα, Πηγές και Λαίικα.
  Πηγή :  ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου