Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τα χαράτσια …πάνε στα βουνά!



ΔΗΜ. ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΓΙΑ 
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ 
Καμία απολύτως ευθύνη δεν έχει ο Δήμος Καλαμάτας για τις τρελές και ανεξήγητες τιμές των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές ορεινές, φτωχές και εγκαταλειμμένες. Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι οι τιμές στα ορεινά του πρώην Δήμου Αρφαρών είναι μεγαλύτερες από ό,τι στην πρωτεύουσα του πρώην Δήμου, τα Αρφαρά! Με βάση τις υπερβολικές αυτές τιμές καθορίζεται και το χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο Δημήτρη Μπούχαλης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών όρισε τις τιμές σε όλη στη Μεσσηνία το 2001, επί υφυπουργίας μάλιστα Δημήτρη Κουσελά, όπως υπογράμμισε. Τόνισε ότι ο Δήμος δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι τιμές να διορθωθούν, ενώ ανέφερε ότι το θέμα θα έρθει για συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επισήμανε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στους πρώην Δήμους Άριος και Θουρίας, όπως και στα ορεινά του Καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας.
Στ.Μ.      πηγή:  kalamatajournal.

3 σχόλια:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Κ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΜΠΟΥΧΑΛΗ.
    Ο κ.αντιδημαρχος ξεχασε να μας ενημερωσει για το δημοτικο συμβουλιο που παραγματοποιηθηκε στις 24-09-2012 οπου συζητηθηκε το θεμα για τις αντικειμενικες αξιες των δημοτικων διαμερισματων (τιμες ζωνης).Για τους δημοτες μας οι τιμες ζωνης επικυρωνονται απο το υπουργειο οικονομικων,καθοριζεται με βαση την επιλογη τιμης οπου εχει προκυψει απο επιτροπη των παρακατω φορεων ΔΟΥ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Κ ΔΗΜΟ,απο ενα ατομο αντιστοιχως,εν συνεχεια δικαιωμα του δημου ειναι να κανει ενσταση οσο αφορα την τιμη ζωνης που προεκυψε απο την επιτροπη μεσα σε ενα ορισμενο χρονικο διαστημα εαν κατα τον δημο προκυπτει λανθασμενη αξιολογηση διαφορετικα κατοχυρωνεται με επικυρωση απο το υπουργειο οικονομικων.Με βαση τα παραπανω κ απο επιμονη ερωτηση του δημοτικου συμβουλου Ιωαννη Μπουρα κ ενω ο αντιδημαρχος ειχε ακολουθησει τον δρομο του απροσανατολισμου αναγκαστηκε τελικως να απαντησει οπου κ ανεφερε οτι η επιτροπη ειχε οριστει το 2010 κ οτι ο ιδιος δεν μπορει να ξερει τι εγινε απο τον τοτε δημο Αρφαρων κ με τροπο οπως ενας ποδοσφαιριστης θελει να ξεφορτωθει την μπαλα τελικα την μπαλα την πηρε ο κ.Δημαρχος Νικας οπου κ δεσμευτηκε για το καλυτερο κ οτι πραγματι υπαρχουν αδικιες.Κυριε αντιδημαρχε ειστε εκλεγμενος απο τους δημοτες για να τους προστατεψετε, εαν κατα το παρελθον ειχαν γινει καποια διαχειριστικα λαθη ειστε υποχρεωμενος να τα διορθωσετε αντι αυτου ως υπευθυνος στα οικονομικα του δημου μας σπευσατε να ενημερωσετε για τις νεες τιμες ζωνης την ΔΕΗ ,ποιος σας υποχρεωσε?Οι νεες τιμες ζωνων αναγραφονται στα τιμολογια της ΔΕΗ απο τις αρχες του 2012 οπου κ το γνωριζατε ,τοτε δεν αντιληφθηκατε οτι οι τιμες ειναι αδικες επιβαρυτικες κ δεν ανταποκρινονταν στην πραγματικοτητα γιατι προχωρησατε?Τωρα μας λετε οτι ειναι αδικες οταν ποια το πηραμε εμεις ειδηση?........κ διαμαρτυρηθηκαμε μεσω τυπου.Κυριε αντιδημαρχε ειστε καλος οικονομολογος με αυτες τις τιμες ο δημος εισπρατει κ εχει τα διπλα εσοδα,αλλα ρωτηστε μας εαν εχουμε να πληρωσουμε τα νεα επιβαρυμενα χαρατσια που προεκυψαν.Κυριε αντιδημαρχε τα προσπερναμε κ ζητουμε να κανετε εστω κ τωρα αυτο που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητοι μου ετσι εχετε κ οικοπεδα ακριβα,πηραν αξια τα οικοπεδα σας να πληρωσετε κ χαρατσι τι πειραζει χαλαλι,λεφτα υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνχαρητηρια στον ιδρυτη τις σελιδας.Η σελιδα αυτη πρεπει να αποτελεσει μεσω εγκυρης ενημερωσης.Ευτυχως που υπαρχουν και καποιοι που ενδιαφερονται για το θεμα των αντικειμενικων αξιων,γιατι σε αλλες κοινοτητες δεν το εχουν καταλαβει τι σημαινει.θα το καταλαβουν ομως οταν θα κανουν την πρωτη τους συμβολαιογραφικη πραξη απο εδω και στο εξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή