Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Καθαρές οι παραλίες της Καλαμάτας



Image
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαμάτας ο μικροβιολογικός έλεγχος των νερών κολύμβησης στις παραλίες περιοχών της πόλης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από τα αποτελέσματα αποδείχτηκε ότι η θάλασσά μας είναι απολύτως κατάλληλη για κολύμβηση.
Όπως διευκρινίστηκε, οι δειγματοληψίες από την πλευρά της δημοτικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, δείγματα λαμβάνονται απ’ όλες τις παραλίες και μέσα σε διάστημ
α ελάχιστων ημερών ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.
Πάντως, από τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑΚ εκείνο που πρέπει να σχολιαστεί είναι οι υψηλές τιμές (εντός όμως των επιθυμητών ορίων) που υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές σε εντερόκοκους.
Στις τιμές, που δόθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Η δειγματοληψία των νερών κολύμβησης έγινε στις εξής περιοχές: εκκλησία Ανάσταση, Μικρή Μαντίνεια, Ανάληψη, Δυτική Καλαμάτα- Αεροπορία, Δυτική Καλαμάτα- παραλία, ξενοδοχείο Elite, ξενοδοχείο Filoxenia, ξενοδοχείο Messinian Bay.
Με τις ανακοινώσεις των δύο εργαστηρίων, ικανοποιημένος, όπως ήταν φυσικό, παρουσιάστηκε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Όπως σημείωσε, «οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες. Υπάρχουν δύο πρόσφατες αναλύσεις, η πρώτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η δεύτερη από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), που το αποδεικνύουν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Οι αναλύσεις με τα αποτελέσματα στέλνονται στα ξενοδοχεία της πόλης, στο γραφείο Τουρισμού, και, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι αναμφισβήτητα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους χρήστες της παραλίας του δήμου Καλαμάτας.
Πηγή:Θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου