Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ετοιμάζονται να κλείσουν δρόμους και δημόσιες υπηρεσίες οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Καλαμάτας που πλήττονται από την τσιγγάνικη παραβατικότητα.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με τις κλοπές, τους πυροβολισμούς και τους καβγάδες στους οποίους πρωταγωνιστούν τσιγγάνοι να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στον Αρι προχθές τη νύχτα οι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν για μια ακόμα φορά όταν ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα σε ομάδες τσιγγάνων και ντόπιων στην πλατεία, ενώ αργότερα ακολούθησαν και πυροβολισμοί.Αφορμή για τον καβγά στάθηκε η συνάντηση προέδρων των χωριών του Δήμου Καλαμάτας που πλήττονται από την τσιγγάνικη παραβατικότητα, προκειμένου να αποφασίσουν την κοινή τους δράση και κινητοποιήσεις για το πρόβλημα. Μετά τη συνάντηση στο πρώην Δημαρχείο Αριος ο καβγάς μεταξύ ενός τσιγγάνου με έναν ντόπιο ήταν αρκετός για να... πυροδοτήσει την κατάσταση: Πάνω από 20 άτομα από την κάθε πλευρά μπλέχτηκαν τελικά στον καβγά, και οι πιο ψύχραιμοι συνέβαλαν στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αρι Θανάση Μπρούμα, το επεισόδιο έληξε, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα όμως ακούστηκαν 4-5 πυροβολισμοί μέσα στο χωριό. Ο κ. Μπρούμας εκτιμά πως επρόκειτο για μία ακόμα επίδειξη ισχύος από τσιγγάνους.
Σήμερα πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το μείζον πρόβλημα της "παραβατικότητας των τσιγγάνων και των ντόπιων συνεργών τους", σύμφωνα με τον κ. Μπρούμα.
Οι πρόεδροι των χωριών που συναντήθηκαν στον Αρι εξέδωσαν ψήφισμα και αποφάσισαν το επόμενο διάστημα να κλείσουν την εθνική οδό, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Το ψήφισμά τους θα υποβληθεί απόψε στο Δ.Σ. προκειμένου να αποτελέσει απόφαση του Σώματος. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό, τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον αστυνομικό διευθυντή.
Στην προχθεσινή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Τοπικές Κοινότητες Αριος, Μικρομάνης, Αμμου, Πλατύ, Σπερχογείας, Αρφαρών, Ανεμόμυλου, Αλωνίων, Αγίου Φλώρου, καθώς και από άλλες περιοχές.

πηγή : Ελευθερία..Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/koinoniki-drastiriotita/item/24765-etoimazontai-gia-dynamikes-kinitopoiiseis-sto-podi-9-koinotites-gia-tous-tsigganous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου