Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αποκριά στη Βρομόβρυση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΑΙΩΝ   " ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΓΡΕΣ"

 Σάββατο 16 Μαρτίου στη   Βρoμόβρυση                         Αμφείας   Μεσσηνίας                
   Αποκριάτικο  γλέντι ελάτε να περάσουμε καλά!                                                           Γλέντι  στις    8   μ.μ.                                                   θα σερβίρεται
 παραδοσιακή μακαρονάδα.
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
    Γράφτηκε Από Τον Στραβολαιμος Σταυρος 
karnabali vromobrisi1     Σάββατο βράδυ 16/3 ανηφορήσαμε  για την Βρoμόβρυση της Καλαμάτας, πρώην δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Αρφανών.
   Φτάσαμε με την παρέα νωρίς, κατά τις 8.30 και ήδη στο χωριό είχαν έρθει  αρκετοί επισκέπτες που απολάμβαναν ευχαρίστως τα προσφερόμενα από τον δραστήριο σύλλογο,  μακαρόνια με αυγό, τυρί, ψωμί και μπόλικο κρασί.
   Στη μέση του προαύλιου χώρου το αποκριάτικο σκηνικό συμπλήρωνε η φωτιά με τα μεγάλα κούτσουρα που διαρκώς αναδευόταν για να δυναμώνει και γύρω γύρω κουτσόπιναν και συζητούσαν όρθιοι αρκετοί από τους παρευρισκόμενους. Η μουσική στο φόρτε της και οι συντροφιές σιγά σιγά γέμισαν το μικρό οίκημα του συλλόγου με το τζάκι που έκαιγε στο φουλ, τον εξωτερικό σκεπασμένο χώρο του, αλλά και έξω στην αυλή, σε άλλο σημείο της οποίας ο χορός καλά κρατούσε. Έκανε αρκετό κρύο, αλλά ο κόσμος άντεχε.
   Αυτό που σε εντυπωσίαζε όμως και ήταν χαρακτηριστικό της βραδιάς, η προθυμία των ανθρώπων του συλλόγου να μην μείνει κανένας επισκέπτης ακέραστος. «Παλεύουμε», μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου,  «με μεγάλες δυσκολίες να κρατήσουμε τα έθιμα μας ζωντανά και είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε και να χαρούμε ο ένας τον άλλο, να ξεσκάσουμε και να πάρουμε μια ανάσα από την καθημερινότητα που στις μέρες μας είναι ιδιαιτέρως δύσκολη».
   Μέσα στην λιτή, απλή και φιλόξενη ατμόσφαιρα αυτού του ξεχασμένου επαρχιακού τοπίου, νοιώθεις πραγματικά άλλος άνθρωπος. Ηρεμείς, γαληνεύεις, πλημυρίζεις από πρωτόγνωρα συναισθήματα, που είναι αδύνατον να περιγραφούν  με λόγια. Χρειάζεται να βιώσει κανείς αυτές τις παραδοσιακές εμπειρίες του τόπου μας για να καταλάβει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου