Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του Μαγκλαραίϊκου στα Αρφαρά.

P1270727_Medium.JPGP1270726_Medium.JPGΣε φάση αποπεράτωσης βρίσκεται το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου (Μαγκλαραίϊκο) στα Αρφαρά». Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος έχει αναδειχθεί η εταιρεία Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος ΟΕ, με διακριτικό τίτλο Εργοδομή, που προσέφερε έκπτωση 5% επί προϋπολογισμού μελέτης 45.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Στο χώρο θα εξυπηρετηθούν κυρίως χρήσεις καθιστικού και αναψυχής. Το πράσινο θα ενισχυθεί με νέες φυτεύσεις δένδρων (πλατάνια) και θάμνων. Στο χώρο υπάρχει πηγάδι, επενδεδυμένο με πέτρα, από το οποίο κάθε νέα κατασκευή απέχει τουλάχιστον 1,20 μέτρα.
P1270728_Medium.JPGΤο χώρο, σύμφωνα με τη μελέτη, διατρέχει από ανατολή προς δύση διάδρομος πλάτους 2 μέτρων περίπου, παράλληλα με τον τοίχο αντιστήριξης, σε απόσταση από αυτόν 3 – 3,5 μέτρων. Μεταξύ του διαδρόμου και του τοίχου διαμορφώνεται χώρος πρασίνου με ήδη φυτεμένα δέντρα και συμπληρώνεται με αρωματικά και άλλα τοπικά φυτά, που τοποθετούνται κοντά στα κιγκλιδώματα του τοίχου αντιστήριξης. Το χώμα καλύπτεται με χλοοτάπητα. Στο κέντρο διαμορφώνεται καθιστικό, τμήμα ημικυκλίου με ύψος 0,40 μ., που περιβάλλεται από παρτέρι καθαρού πλάτους 1 μ., το οποίο ορίζεται από κράσπεδο σκυροδέματος.
P1270725_Medium.JPGΣτο δάπεδο κατασκευάσθηκε υπαίθριο σκάκι, συνεπίπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο. Κατασκευάσθηκαν, επίσης, τα αναγκαία δίκτυα.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών Κωνσταντίνο Φέστα να γίνει εισήγηση, σχετικά με το χώρο που πρέπει να δοθεί για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι παράγοντες της Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την κατασκευή πλατείας στο Μαγκλαραίϊκο.
 Δήμος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου