Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα γίνει δακοκτονία σε 12 κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Δεν θα γίνει δακοκτονία σε 12 κοινότητες του Δήμου ΚαλαμάταςΣε 12 κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας δε θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας το 2016, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. έκανε αποδεκτές τις εισηγήσεις των προέδρων των κοινοτήτων, για μη διεξαγωγή ψεκασμών στις περιοχές τους. Οι κοινότητες αυτές είναι: Αρτεμισία, Λαδά, Καρβέλι, Αλαγονία, Πηγές, Νέδουσα, Ελαιοχώρι, Πολιανή, Σταματινού, Αγριλος, Βελανιδιά, Βρομόβρυση.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Νίκος Νίκας εξέφρασε αρκετά παράπονα για τους περσινούς ψεκασμούς δακοκτονίας. Είπε ότι στο Πλατύ είχαν πολύ δάκο και πως αυτός που ψέκαζε με το τρακτέρ, δε φορούσε μάσκα. Παρατήρησε ότι «με 5 βυτία δεν μπορείς να καλύψεις την περιοχή. Τα φάρμακα ήταν περιορισμένα, γι’ αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό». Ζήτησε να γίνει έγκαιρος έλεγχος στην προσβολή από το δάκο κι επεσήμανε πως πρέπει να γίνεται έλεγχος του αποτελέσματος των ψεκασμών και αν δεν είναι καλό να μην παρακρατείται το ποσό για τη δακοκτονία».
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος ζήτησε η δακοκτονία να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, ενώ ανέφερε για τους ψεκασμούς, για τον εργολάβο, «όσα βλέπει η πεθερά, το άλλο το ρίχνει στην άκρη».
Ο πρόεδρος του Αγίου Φλώρου Θεόδωρος Κουρνέτας είπε ότι «ήταν καλά τα πράγματα με τη δακοκτονία στην περιοχή μας».
Ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας ζήτησε σε κατοικημένες περιοχές η καταπολέμηση να γίνεται με βιολογικά φάρμακα.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι «έχουν απογοητευτεί οι πρόεδροι από τις επιδόσεις των ψεκασμών, αλλά είναι λάθος να φύγουν από τη διαδικασία της δακοκτονίας». Κάλεσε τους προέδρους να παρακολουθούν από κοντά τους ψεκασμούς που γίνονται στα χωριά τους και ζήτησε να καταγραφούν όλες οι απόψεις και το πρακτικό να κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου