Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο ορεινό χωριό Σταματινού

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Εορτάζεται σαράντα μέρες μετά την γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου.
Την ημέρα της Υπαπαντής πανηγυρίζουν στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας ο ιστορικός ναός της Παναγίας στο Σταματινού. 
Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Η εορτή της Υπαπαντής έχει οριστεί από την Εκκλησία και ως «παγκόσμια ημέρα προσευχής για την αφιερωμένη στον Κύριο ζωή». Κατ’ αυτήν προσευχόμαστε για όλες και όλους εκείνους που, μέσα από τη μοναχική ζωή, έχουν αφιερώσει στον Κύριο τη ζωή τους και με την προσευχή και την αποστολική τους δραστηριότητα δοξάζουν το Θεό και υπηρετούν τον άνθρωπο.
Θα προσευχηθούμε λοιπόν ιδιαίτερα για τους Μοναχούς και Μοναχές της Εκκλησίας της Ελλάδος, για εκείνες και εκείνους που ολοκλήρωσαν την πορεία τους πάνω στη γη και αναπαύονται εν Κυρίω και για όσους συνεχίσουν να ευρίσκονται στην πορεία πίστη πάνω στη γη. Θα ζητήσουμε από τον Κύριο να τους συνοδεύει με τη χάρη Του, για να συνεχίζουν να δίνουν ζωντανή μαρτυρία της αγάπης τους για το Θεό με την αγάπη τους προς τον άνθρωπο.
Η πανήγυρη με την παρουσία σας θα είναι λαμπρή. Σας περιμένω λοιπόν όλες και όλους για να συναντηθούμε με τον Κύριο και μεταξύ μας. Έτσι θα εορτάσουμε την Υπαπαντή (συνάντηση) του Κυρίου με το λαό Του και του λαού Του με Εκείνον, αλλά και της τοπικής μας Εκκλησία με τον Ποιμένα της και του Ποιμένα της με την Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου