Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για ετεροδημότες

Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για ετεροδημότες
Έως τις 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές και το ίδιο θα ισχύσει και για όσους μεταδημοτεύσουν έως τις 14 Μαρτίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι θα προβεί στη σχετική νομοθετική ρύθμιση και επισημαίνει ότι το ίδιο δεν ισχύει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους.
Όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.
Σημειώνεται ότι εάν δεν ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σ΄ αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη «Ε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/item/33329-aitiseis-eterodimotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου