Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Με τον παραδοσιακό τρόπο εορτάστηκε το Πάσχα στη Βρομόβρυση






Κατά τον παραδοσιακό τρόπο, με αρκετούς επισκέπτες αλλά και ένα ατυχές γεγονός,(κάηκε το σπίτι του Ιερέα της Βρομόβρυσης) γιορτάστηκε και φέτος  το Πάσχα.



Φωτογραφία
Σ' αυτό συνέβαλε και ο καλός καιρός που ήταν ζεστός με αποτέλεσμα το ψήσιμο του οβελία να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.


Επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο ναός του Αγίου Νικολάου και φυσικά τα παραδοσιακά λαϊκά δρώμενα που συνοδεύουν την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Αυτή η ανεξάντλητη πηγή που τροφοδοτεί με ιστορία,και με παράδοση τους Ελληνες.

Να πούμε ότι στην αναστάσιμη ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του χωριού, έδωσε το παρών  το πλήθος  των πιστών, δίνοντας μια πολύ ζεστή εικόνα στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός για τη Χριστιανοσύνη.

Κατά τ' άλλα η περιοχή είχε αρκετούς επισκέπτες, τόσο Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, οι οποίοι πέρασαν τις άγιες μέρες του Πάσχα κοντά στους δικούς τους ανθρώπους. αφού και το αργά του φετινού Πάσχα διαδραμάτισε το ρόλο του. Το χωριό ζωντάνεψε και πάλι αφού το Πάσχα είναι κατ' εξοχήν γιορτή της χαράς (διάβαση από το θάνατο στη ζωή) και της φύσης (Άνοιξη).             

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου