Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βρομοβρυσαίικο αντάμωμα


Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στην Παλιά Βρομόβρυση η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Παναγίας Βλαχέρνας (Κοψοχειροβολούσας) στο ομώνυμο ξωκλήσι. Πολλοί προσκυνητές (μεγάλος αριθμός πιστών) προσήλθαν από την Βρομόβρυση, την ευρύτερη περιοχή αλλά και από την Αθήνα.
Ακολούθησε αρτοκλασία και στη συνέχεια ο πολύς κόσμος κάθισε στα τραπέζια και ακολούθησε γλέντι “τρικούβερτο” που κράτησε μέχρι αργά!
Στην Παλιά Βρομόβρυση κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ξυπνούν και αναβιώνουν με παραδοσιακό τρόπο μνήμες, εικόνες και έθιμα που αγκαλιάζονται και προστατεύονται από την τοπική κοινωνία καθώς αποτελεί μία όαση χαράς και πολιτισμού μέσα στην έρημο της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βρομόβρυσης, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, φρόντισε να υπάρχουν φαγητά και ψητά καθώς και άφθονα παγωμένα αναψυκτικά και μπύρες. Ο περιβάλλον χώρος και ο δρόμος του εξωκκλησιού θύμισαν για λίγες ώρες σκηνές από “πλατεία Ομονοίας” με εκατοντάδες αυτοκίνητα ν’ αναζητούν χώρο στάθμευσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην Δήμαρχος Αρφαρών κ. Ιωάννης Αργυράκης, ο κ. Ιωάννης Μπούρας και άλλοι.
Οι «τυχεροί» που παρευρέθηκαν θα έχουν να θυμούνται πως πέρασαν μια υπέροχη μέρα στην Παλιά Βρομόβρυση σ’ ένα τέτοιο πανέμορφο μέρος! 

Ας ευχηθούμε να συνεχισθεί η τόσο όμορφη παράδοση και κληρονομιά μνήμης από τη μία γενιά στην άλλη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Θεοφιλόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν και βοήθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου