Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

''Σβηστά τα φώτα στην Παλιά Βρομόβρυση''

Χαλασμένος εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον είναι ο δημοτικός φωτισμός στην Άνω Βρομόβρυση, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν ευαισθητοποιείται, υποστηρίζει ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης. Υπαινίσσεται ότι γενικά η περιφέρεια είναι εγκαταλειμμένη από τη δημοτική αρχή, που επικεντρώνεται σε έργα εντυπώσεων στην Καλαμάτα.
Σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του Δικτύου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι επί ένα και παραπάνω μήνα (από 21/5) έντεκα φωτιζόμενες περιοχές στην Άνω Βρομόβρυση της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών παραμένουν μέχρι και σήμερα σκοτεινές… Τα αιτήματα των κατοίκων, φαίνεται, δεν είναι αρκετά για να φωτιστεί η περιοχή τους ξανά. Ενδεχομένως να θεωρούν κάποιοι τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας «τόσο άκρη» ώστε να σπρώχνουν τα προβλήματα των περιοχών αυτών «κάτω από το χαλί», έχοντας εξασφαλίσει έτσι και αλλιώς τη δημοσιότητα για το «έργο» τους…».
Ο Σταμάτης Μπεχράκης σημειώνει πως κάτοικοι της περιοχής του μετέφεραν ότι η απάντηση που έλαβαν από τη δημοτική αρχή είναι πως «η εργολαβία (για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», υπογραμμίζει ωστόσο ότι η δουλειά της διοίκησης του Δήμου είναι να ελέγχει τον εργολάβο και τις υπηρεσίες.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του «Δικτύου» παρατηρεί ότι ο φωτισμός είναι σήμερα ζήτημα που σχετίζεται με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ τονίζει ότι, εφόσον ο φωτισμός δε λειτουργεί, ο Δήμος οφείλει να απαλλάξει τους κατοίκους από το σχετικό τέλος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Οι κάτοικοι που πληρώνουν τα δημοτικά τέλη αυτή την εποχή με τόσες δυσκολίες, μήπως τελικά θα πρέπει να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη με ποσό ίσο των τελών που αναλογεί στη διάρκεια της συσκότισης της περιοχής τους, επειδή και ο φωτισμός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους».

Πηγή
: Καλαμάτα News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου