Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Παπάς "μαϊμού" στον Άγιο Φλώρο

Παρίστανε τον παπά γιατί του άρεσε να φοράει ράσα και μάλιστα συλλειτουργούσε για μήνες με τον ιερέα του Αγίου Φλώρου. Ο 25χρονος παπάς "μαϊμού" συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας προχθές το βράδυ στην παραλία Καλαμάτας, όπου πήγε για καφέ φορώντας τα ράσα. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για αντιποίηση Αρχής και πρόκειται να δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Στον Άγιο Φλώρο εμφανίστηκε ως διάκος. Στη συνέχεια σκαρφίστηκε μια ολόκληρη ιστορία για το πως χειροτονήθηκε ως ιερέας και μάλιστα πρωτοπρεσβύτερος. Αφού τους ξεγέλασε όλους συλλειτούργησε ακόμα και σε μεγάλες γιορτές του νομού, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως… απλά του άρεσε να γίνει παπάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε τα τέλη Μαρτίου, όταν ο άντρας επικοινώνησε μέσω Διαδικτύου με τον ιερέα του Αγίου Φλώρου Στυλιανό Λιακκέα. Του είπε πως είναι διάκος στη Σαλαμίνα πως επειδή βρίσκεται συχνά στην περιοχή, ήθελε να του δίνεται η ευκαιρία να συλλειτουργεί μαζί του. Ο ιερέας τον παρότρυνε να πάρει άδεια από τις δύο μητροπόλεις. Έτσι, ο άντρας έφτασε στον ιερό ναό ισχυριζόμενος πως έχει πάρει προφορική άδεια. Ο ιερέας του Αγίου Φλώρου, επειδή προφανώς δεν ήθελε να αμφισβητήσει το λόγο του συλλειτούργησε μαζί του. Μετά από λίγο καιρό ο "διάκος" έθεσε θέμα χειροτονίας. Ισχυριζόταν πως ο μητροπολίτης στη Σαλαμίνα δε μπορούσε να τον χειροτονήσει άμεσα. Έγινε επικοινωνία με την μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για το ενδεχόμενο να μπορεί να χειροτονηθεί εκεί. Λίγο αργότερα όμως… ανακάτεψε στην ιστορία που έπλασε και το μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο. Ισχυριζόταν πως θα τον χειροτονήσει και μάλιστα πως θα τον κάνει πρωτοπεσβύτερο!
Μετά την υποτιθέμενη χειροτονία του επέστρεψε φορώντας κι επιγονάτιο πρωτοπρεσβύτερου. . Ανακοίνωσε πως θα ιερουργεί στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς και μάλιστα, επειδή ο ίδιος δεν είχε αυτοκίνητο, έλεγε πως θα του έστελνε αυτοκίνητο η μητρόπολη!
Τις επόμενες ημέρες κανονίστηκε ο "παπάς" να συλλειτουργήσει στη γιορτή της Παναγίας Βλαχέρνας στη Βρομόβρυση. Εκεί ήταν που κάποιοι ιερείς άρχισαν να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έχει δοθεί επισταύριο κι επιγονάτιο σε έναν τόσο νεαρό ιερέα. Όλα αυτά έφτασαν στ΄ αφτιά του ιερέα του Αγίου Φλώρου ο οποίος προφανώς αναζητώντας απαντήσεις απευθύνθηκε στις εμπλεκόμενες μητροπόλεις κι επιβεβαίωσε τις υποψίες του. Ο "παπάς" επέμενε πως έχει χειροτονηθεί κι έτσι ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία. Τέθηκε υπό παρακολούθηση ώσπου συνελήφθη με τα… ράσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παπάς γνώριζε τους ψαλμούς και ότι έκανε εργασίες αμισθί στην εκκλησία του Αγίου Φλώρου. Όπως φαίνεται αυτό που τον οδήγησε στην αντιποίηση ήταν το πάθος του για τα ράσα.
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου