Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Καλαμάτα: Συνεδρίαση Συντονιστικού για την αντιπυρική περίοδο.

Καλαμάτα: Συνεδρίαση Συντονιστικού για την αντιπυρική περίοδο
Το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε χθες, πολύ νωρίς για το καλοκαίρι, με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πυροσβεστική και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ενώ εξήρε και τη δραστηριότητα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, καθώς και εκείνη των εθελοντών, των αιρετών στις Τοπικές Κοινότητες και των πυροφυλάκων.
Ο κ. Νίκας σημείωσε πως επικεφαλής των προσπαθειών κατάσβεσης είναι πάντοτε η Πυροσβεστική και στη διάθεσή της ο δήμος θέτει τις δυνάμεις και τα μέσα του.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς και η προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Φωτεινή Τζίβα.

Ο κ. Σταθάς ζήτησε να υπάρξει φροντίδα στους ΧΑΔΑ, να έχουν εξοπλισμό, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να προληφθεί, πριν επεκταθεί. Επεσήμανε ότι σε περιόδους υψηλού κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς, ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για τους ΧΑΔΑ και να έχει άτομα στους χώρους αυτούς.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/58577-sto-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου