Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Την μετονομασία του δήμου Οιχαλίας σε δήμο «Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» ζητούν οι Πελοποννήσιοι της Θεσσαλονίκης

H πρότασή τους, για μετονομασία του δήμου Οιχαλίας σε δήμο «Θεοδώρου Κολοκοτρώνη»,να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούν με επιστολή τους στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, οι Πελοποννήσιοι της Θεσσαλονίκης . Όπως αναφέρουν στην επιστλή τους, θεωρούν πως το γεγονός ότι ένας δήμος που αποτελεί τη γενέτειρα του Αρχιστρατήγου της Ελληνικής Επανάστασης δεν μπορεί να μην φέρει το όνομά του. Η επιστολή αναφέρει τα εξής; “Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 1022 επιστολής μας της 31ης Ιανουαρίου 2011 που σας υπέβαλε αυθημερόν στην έδρα σας, αντιπροσωπεία του συλλόγου μας υπό τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Καλαμπόκη (εκ Μάλθης) συμμετεχόντων των Λυμπέρη Σταθουλόπουλου (εκ Διαβολιτσίου) και Δήμου Δέδε (εκ Βασιλικού), παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα, εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ήτοι:
- Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την μετονομασία του Δήμου Οιχαλίας σε “Θεόδωρου Κολοκοτρώνη”, όπως προβλέπεται από το νόμο “Καλλικράτη” για την αλλαγή ονόματος με απλή πλειοψηφία του Σώματος.
- Ως γνωστόν, ο σύλλογός μας, με πρωτοβουλία του προέδρου μας κ. Αναστασίου Καλαμπόκη, έλαβε ομόφωνη απόφαση και στις 2 Σεπτεμβρίου 2006, παρουσία της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πραγματοποίησε το αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας -τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθιερώνοντας τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση της Πελοποννήσου, κάθε 1ο Σάββατο του Αυγούστου εκάστου έτους. Επίσης, με δαπάνες του συλλόγου μας και δωρεές διακεκριμένων Πελοποννησίων ανέγειρε στο Ραμοβούνι, εντός των ορίων του δήμου σας, εμβληματικό ανδριάντα του “Γέρου του Μοριά” -έργο αξίας 190.000 ευρώ- ενώ έχει λάβει ανάλογη απόφαση για τη δημιουργία μουσείου Κολοκοτρώνη"....  Πηγή:  RADIOKYPARISSIA936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου