Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Με μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Παναγίας της Καψοχειροβολούσας


Τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων.
Λαμπρό  εορτασμό της Παναγίας της Καψοχειροβολούσας έχουμε  κάθε χρόνο στην εκκλησία της Παλιάς Βρομόβρυσης, η οποία είναι ψηλά καρφωμένη στα σπλάχνα των Βρομοβρυσαίικων Βουνών.
Πράγματι είναι ένα πανέμορφο και ιστορικό εκκλησάκι που το τιμούν με ιδιαίτερο τρόπο οι κάτοικοι της Βρομόβρυσης, αλλά πολύ δε περισσότερο το τιμά όλη η γύρω περιοχή η οποία έχουν την ίδια ορεινή ρίζα. Η πατρίδα τους, η ορεινή, των νεότερων οικισμών, ήταν η Παλιά Βρομόβρυση  και κάθε χρόνο πλήθος πιστών από την γύρω περιοχή και όχι μόνο συρρέουν να προσκυνήσουν την αγαπημένη τους Παναγιά τη ("καψοχειροβολούσα" - γιορτάζεται στις 2 Ιουλίου), .
Το γλέντι ξεκινά μετά το πέρας  του εορτασμού και τελειώνει αργά το βράδυ, με πλούσια φαγητά και μεζεδάκια και κυρίως γουρουνοπούλα ψητή, αλλά και με την συνοδεία των τοπικών παραδοσιακών μας μουσικών οργάνων.
Θέλουμε να συγχαρούμε τους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου, για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει μέχρι και σήμερα  και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το έργο τους, με ιδιαίτερη αγάπη προς την Παναγία, και η ευλογίας της να είναι παντοτινός συνοδοιπόρος στη ζωή τους
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Ευχαριστούμε την κα Ρόη Μορογιώργα  για το φωτογραφικό υλικό.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Θεοφιλόπουλος καταθέτει στεφάνι










2 σχόλια:

  1. Πολύ καλές οι φωτογραφίες εορτασμός.
    Παναγιά της Καψοχειροβολούσας 2 Ιουλίου 2013
    Σε Νεότερη ανάρτηση να βάλετε και το Περιβόλη
    που είναι ποιό κάτω και το Μανολαίικο μέχριτη Μουρτζιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή