Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε Θουρία, Αρφαρά και Αρι: Ετοιμάζουν "μαχαίρια" για τους τσιγγάνους


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε Θουρία, Αρφαρά και Αρι: Ετοιμάζουν "μαχαίρια" για τους τσιγγάνους
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση σε πολλά χωριά των τ. Δήμων Θουρίας, Αριος και Αρφαρών. Η Αστυνομία δεν μπορεί να σταματήσει την παραβατικότητα των τσιγγάνων, με συνέπεια να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι ακροδεξιές φωνές που καλούν τον κόσμο να συγκροτήσει ένοπλα "τάγματα ασφαλείας" και να πυροβολεί τους κλέφτες. Δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί ότι κάποιοι προετοιμάζουν ιδεολογικά το έδαφος για τη "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" με στόχο τους τσιγγάνους.
Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση με τσιγγάνους και κατοίκους της περιοχής, αλλά φαίνεται ότι δεν απέδωσε καρπούς και γι' αυτό χθες εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι πριν από λίγες μέρες στη Μικρομάνη κάποιοι πυροβόλησαν εναντίον τσιγγάνων που πήγαν να κλέψουν, αλλά το περιστατικό κρατήθηκε κρυφό, καθώς πολλοί κάτοικοι θεωρούν ότι μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα.
Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει και είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν τις ακραίες μεθόδους που τους προτείνουν όσοι διαβλέπουν ότι μπορούν να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από την κατάσταση. Υπενθυμίζουμε ότι στους πρώην Δήμους Θουρίας, Αριος και Αρφαρών συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά η Χρυσή Αυγή και το γεγονός αυτό σίγουρα επηρεάζει σημαντικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικά σχόλια προκαλεί η παθητική στάση της Αστυνομίας - καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ως αιτία της σημερινής κατάστασης την αδυναμία των διωκτικών αρχών να περιορίσουν την εγκληματικότητα.
Τα προχθεσινά γεγονότα στην Πάτρα θα πρέπει να αφυπνίσουν γενικότερα την Πολιτεία και τους θεσμικούς παράγοντες, αφού η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Πηγή : Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου