Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τσακάλια και πιθανόν και άγρια σκυλιά


Τσακάλια και άγρια σκυλιά αποδεκατίζουν πρόβατα και κατσίκια
ΣΤΗ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ ΑΡΦΑΡΩΝ

Τσακάλια και πιθανόν και άγρια σκυλιά επιτίθενται και τρώνε πρόβατα και κατσίκια στα μαντριά, στη Βρομόβρυση των Αρφαρών. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε απόγνωση, ζητούν βοήθεια.
Το πρόβλημα μας επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες και μαρτυρίες από κτηνοτρόφους, που έχουν ζητήσει βοήθεια από τους δήμους της περιοχής τους και το Δασαρχείο. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως στην Ανω Μέλπεια και στο Κεφαλληνού.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε πουθενά τα ζώα μας», είπε ο Γιώργος Καμαρινόπουλος και σημείωσε: «Είναι τσακάλια. Εχουμε σκοτώσει ένα σε μαντρί και ένα άλλο σε δρόμο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Μου έχουν φάει κατσίκια. Κάτι πρέπει να γίνει. Τώρα που θα γεννήσουν τα ζώα, θα γίνει χαμός, δε θα μείνει τίποτα. Εχω ένα σκυλί και μπορεί να γλυτώσω κάτι».
Ο Αντώνης Μωραγιάννης παρατήρησε πως «φέτος είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα». Του έφαγαν, όπως μας είπε, πάνω από 10 γίδια μέσα σ’ ένα μήνα και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι σε όλους τους τσοπάνηδες. Τι θα γίνει δεν ξέρω, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
Ο Μένης Καμαρινόπουλος επιβεβαίωσε ότι όλοι έχουν πάθει ζημιά και σημείωσε: «Εγώ έχασα καμιά 10αριά ζωντανά και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και εμείς τον πληρώνουμε κανονικά». Εκτιμά πως «πρέπει να ήταν τσακάλια, μπορεί, όμως, να είναι και λύκος, γιστί έφαγαν όλο το κρέας από το ζώο, ενώ το τσακάλι πίνει μόνο το αίμα».
Ο Βασίλης Αλειφέρης που έχασε 5 - 6 πρόβατα, επεσήμανε: «Πρέπει να είναι τσακάλια. Εχουν φάει και άλλων κτηνοτρόφων τα ζώα. Να γίνει κάτι, γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δε θα μπορούμε να έχουμε ούτε μία κότα».  Πηγή : Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου