Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Γρήγορο internet σε 26 οικισμούς του Δήμου Καλαμάτας

O ΟΤΕ ολοκλήρωσε το έργο Rural Broadband, που αφορά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και ήδη για 26 οικισμοί υφίσταται η δυνατότητα πρόσβασης σε γρήγορο internet, με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps.
Το έργο αυτό ανέλαβε, μέσω των εταιρειών ΟΤΕ Rural North και ΟΤΕ Rural South, ο Όμιλος ΟΤΕ πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Aγροτικές «Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Προέβλεπε δε την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.
 
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
Οι οικισμοί που έχουν, πλέον, πρόσβαση στις συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps είναι οι εξής: Πολιανή,  Χριστοφιλαίικα, Άγιος Φλώρος, Πελεκητό, Σταματινού, Κρασοπούλα, Βελανιδιά, Άγριλος, Άνω Άμφεια, Κάτω Άμφεια, Μονή Γαρδικίου,  Κατσαραίικα, Λαίικα, Σπιτάκια, Ξηροκάμπι, Νέδουσα, Αλαγονία, Μαχαλάς, Πηγές,  Αρτεμισία, Λαδά, Καρβέλι, Αγία Τριάδα, Κάτω Καρβέλι, Ελαιοχώρι, Περιβολάκια.
Ο ΟΤΕ Rural South ευχαριστεί θερμά το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τη συνεργασία από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και εκφράζει την ευχή να συμβάλει το έργο ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις ανωτέρω περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου