Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Αλεξία Κατσικογιάννη: Από Αρφαρά η πρώτη των πρώτων με 19.854 μόρια!

Γράφτηκε από την 
Αλεξία Κατσικογιάννη: Από Αρφαρά η πρώτη των πρώτων με 19.854 μόρια!


Μεσσηνιακό χρώμα έχει η φετινή πρωτιά των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού η φοιτήτρια -πλέον- στην Ιατρική Αθήνας Αλεξία Κατσικογιάννη, κατάγεται απ' τα Αρφαρά από την πλευρά της μητέρας της. 
Η Αλεξία κατοικεί στο Χαϊδάρι και οι γονείς της είναι τραπεζικοί υπάλληλοι. Η μητέρα της Αλεξίας είναι η Σταυρούλα Νιάρχου και ο πατέρας της ο Ιωάννης Κατσικογιάννης από το Σκιαδά Αχαϊας. 
Οπως δήλωσε στην “Καθημερινή” η ίδια, για να πετύχει κανείς ένα τόσο καλό αποτέλεσμα όπως τα 19.854 μόρια, πρέπει να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια από νεαρή ηλικία: “Από τις πρώτες τάξεις του σχολείου, ο μαθητής πρέπει να μάθει να διαβάζει με συνέπεια και να είναι επιμελής, να θέλει να μάθει περισσότερα”. 

Η Αλεξία έγραψε εξαιρετικά καλά στις εξετάσεις: 20 στη Χημεία και τη Φυσική, 19,8 στη Βιολογία, 19,6 στη Νεοελληνική Γλώσσα. “Η αριστεία πρέπει να συνδυάζεται με σεμνότητα", λέει. "Βέβαια οι εκπαιδευτικές ανισότητες δεν αμβλύνονται με μέτρα όπως η απόφαση του υπουργείου για τον ορισμό σημαιοφόρων με κλήρωση. Είμαι υπερήφανη για τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν με στόχο όλοι οι μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η επιλογή σημαιοφόρου με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις έφερνε σε δύσκολη θέση τους μαθητές. Υπάρχουν ανισότητες στην ελληνική εκπαίδευση για τις οποίες δεν μιλάμε, εκεί να δοθεί βάρος" καταλήγει η Αλεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου