Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σχολικός Αθλητισμός στο Λύκειο Αρφαρών.

Σχολικός Αθλητισμός στο Λύκειο ΑρφαρώνΣτη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συμμετείχαν φέτος το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρφαρών με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». 

Στις σχολικές μονάδες διοργανώθηκαν αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις. Με την υποστήριξη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, οι σύλλογοι διδασκόντων φρόντισαν για τον κατάλληλο σχεδιασμό, έτσι ώστε η προσέγγιση να αναδεικνύει βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων, αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων, το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.). 
Τα σχολεία τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιώργος Λαζαρίδης (αθλητής αντισφαίρισης με αμαξίδιο), Αριστομένης Νικολόπουλος (ψυχολόγος), Μανώλης Χαλούλος (αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αμαξίδιο).
Οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων έδειξαν στους μαθητές πως τα σωματικά εμπόδια, που ίσως για πολλούς φαντάζουν ανυπέρβλητα,  δεν συγκρίνονται με τα πνευματικά.
Την ημέρα αυτή έγινε επίσης η εθιμική έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου).
  
Πηγή: Ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου