Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Σύλληψη ατόμου για συρμάτινες θηλιές παγίδευσης αγριόχοιρου.

Στις αρχές του Ιουλίου, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Άνω Βρωμόβρυση, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Δημήτριος Μαλαπάνης, Δημήτριος Ηλιόπουλος και Γεώργιος Γιαννακόπουλος, συνεπικουρούμενοι από το θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Παναγιώτη Κουρούπη, συνέλαβαν ένα άτομο να ελέγχει και να διορθώνει πέντε συρμάτινες θηλιές για παγίδευση αγριόχοιρου, τις οποίες και είχε στήσει από την προηγούμενη ημέρα. Έγινε δε κατάσχεση των θηλιών, ενώ κατά του ατόμου αυτού υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη θήρα.
Επίσης, κατατέθηκε αναφορά του ομοσπονδιακού θηροφύλακα, Δημητρίου Μαλαπάνη, στο Δασαρχείο Καλαμάτας, η οποία αφορούσε στην ύπαρξη στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών σπλάχνων πουλερικών, τα οποία περισυνέλεξε και παρέδωσε για τοξικολογική εξέταση στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Τα δε αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης έδειξαν ότι τα σπλάχνα ήταν διαποτισμένα από την ουσία Methomyl (Λανέιντ), ιδιαιτέρως τοξική και, επομένως, επικίνδυνη για την πανίδα της περιοχής.         Πηγή:Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου