Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Βρομόβρυσης Κωνσταντίνος Αριστομ. Αλιφέρης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ
ΤΗΛ.: 6970808618, 6974232666

            ΠΡΟΣ
Κον ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Π. ΝΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για όλα τα προβλήματα, και προτεινόμενα έργα εις την Τοπική Κοινότητα Βρομόβρυσης για το έτος 2015…».

Α. ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ
1α)Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, μήκους 250 μ. (κεντρική εκκλησία) με παράλληλη δενδροφύτευση (Δάφνες, Δέντρα) και ελάχιστο φωτισμό (η προσβασιμότητα είναι πολύ κακή). Ο θολογυριστός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου αποτελεί στολίδι για την Βρομόβρυση, είναι ένα εξαιρετικό δημιούργημα Βυζαντινής τεχνοτροπίας, χτισμένος το 1845. Η παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη.
β) Κοιμητήριο (μικρές παρεμβάσεις).
γ) Αποκατάσταση οδοστρώματος εντός οικισμών α)«Δρέμι», μήκους 100 μ. με άσφαλτο ή τσιμέντο. β)Κάτω Κρασοπούλα, μήκους 30 μ., με τσιμεντόστρωση (Τα συγκεκριμένα σημεία έχουν υποστεί αποξήλωση της ασφάλτου εξ αιτίας πλημμυρών).


  1. Διάνοιξη και ολοκλήρωση με άσφαλτο μήκους 90 μέτρων στη θέση «Λέκκα» στο 4ο χλμ. του κεντρικού οδικού άξονος Αρφαρών–Βρομόβρυσης (παράκαμψη στροφών), ιδιοκτησίας Αποστόλη Κότσιαρη (Δεν έχει απαιτήσεις ο ιδιοκτήτης). Με την παρέμβαση αυτή βελτιώνουμε σημαντικά τον εν λόγω άξονα. (Η διάνοιξη μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα και είναι διαχρονική επιθυμία όλων των δημοτών.
  1. Αγροτική οδοποιία. Τσιμεντόστρωση – Διάθεση 100 κυβικά, Συντήρηση με υλικό 3Α.
Κακή προσβασιμότητα. Γίνεται καθημερινή χρήση σε κτηνοτροφικές Μονάδες - κτήματα.
Κρασοπούλα – Διάσελο.
Σφενδάμι – Σπαρτόλακα:
Δρέμι: Μπαρδέϊκα – Ξερόλυσα – Κληματαριά.
Η Βρομόβρυση είναι ορεινή και άγονη και λόγω της μορφολογίας της οι δημότες περιορίζονται στην αγροτοκτηνοτροφία. Είναι ο κύριος πνεύμονας επιβίωσής τους, εκτρέφονται περίπου 3.500 αιγοπρόβατα και καλλιεργούνται κτήματα με ελιές.

α)Διανοίξεις: Κρασοπούλα, θέση «Κολιτσίδα» «Σακλόλακκα».
Σφενδάμι, θέση «Λέκκα»
Δρέμι.

  1. ΥΔΡΕΥΣΗ: Επεκτάσεις σε Διάσελο – Σπαρτόλακκα – Ξερόλυσα.

  1. Αναπλάσεις: Δενδροφύτευση σε κοινόχρηστους χώρους παρέχοντας μια καλύτερη αισθητική στον μόνιμο δημότη αλλά και στον επισκέπτη.
Καθαρισμός από κλαδιά που εμποδίζουν την ορατότητα και κυκλοφορία των οχημάτων.



Β. ΑΝΩ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ

  1. Η ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση αποτελεί πάγιο αίτημα προς τον Δήμο.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας κάθε χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου με χρήση Grater λόγω κατολισθήσεων που γίνονται κατά τους χειμερινούς μήνες από την ιδιαιτερότητα της μορφολογίας του εδάφους.
Οι κτηνοτρόφοι, κατά τους θερινούς μήνες, μετακινούνται στην Άνω Βρομόβρυση, όπου εκεί καλλιεργούνται καστανιές, καρυδιές, αμπέλια κ.ά. Η περιοχή είναι ηλεκτροδοτούμενη και υδροτοδοτούμενη.

  1. Βελτίωση παροχής νερού στην Άνω Βρομόβρυση είτε αξιοποιώντας άλλες πηγές, είτε κάνοντας γεώτρηση, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες των κτηνοτρόφων.

    • Στην Βρομόβρυση υπάρχει μία γεώτρηση η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη, υδρεύει τις Τ. Κ. Βρομόβρυσης – Σταματηνού - Πεύκου από τις οποίες οι κάτοικοι δεν κάνουν χρήση για ποτίσματα καλλιεργειών, αν και το έχουν ανάγκη, έχοντας μια επιστημονική εκτίμηση για τις δυνατότητες αυτής της γεώτρησης που να εγγυάται ότι κάποια στιγμή δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα λειψυδρίας στις παραπάνω Κοινότητες, να εξεταζόταν η περίπτωση ύδρευσης της Άνω Βρομόβρυσης, καλύπτοντας το πρόβλημα.

3. Αντικειμενικές αξίες – τιμή ζωνών Βρομόβρυσης και Άνω Βρομόβρυσης υπερβολικά υψηλές. Δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση με τις εμπορικές.

Σας αναφέρω την πλειονότητα των προβλημάτων όπου έχουν σχέση με την καθημερινότητα των κατοίκων και πιστεύω ότι με βούληση και σωστή ιεράρχηση πολλά εκ των ανωτέρω μπορούν να υλοποιηθούν.
Οι παραπάνω προτάσεις έχουν γνώμονα το κοινό συμφέρον, όπου και θεωρώ ότι είναι στόχος όλων μας.


Ο Εκπρόσωπος
της Τοπικής Κοινότητας Βρομόβρυσης


Κωνσταντίνος Αριστομ. Αλιφέρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου