Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η Βελανιδιά βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του 
Νομού Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 466 μ. και απέχει 25 χλμ. από την Καλαμάτα.
 Έχει πληθυσμό 59 κατοίκους. . Σήμερα υπάγεται στο 
image50.jpg

Δήμο Καλαμάτας.

Όλοι τη γνωρίζουν πολύ καλά για την ιστορία της και τις φυσικές της ομορφιές. 
Η Βελανιδιά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, λόγω της γεωγραφικής τους 
image51.jpgθέσης στη νότια Ελλάδα, είναι από τις πιο ηλιόλουστες στην Ευρώπη.
Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως εύκρατο, με ήπιους χειμώνες.



Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΛΕΚΗΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για πελεκητο μεσσηνιαςΣχετικά με την υδροδότηση του οικισμού Πελεκητού, το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ ενέκρινε την παράταση του χρόνου εκτέλεσης του έργου και αυτό αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού φέτος. Κατασκευάζεται αγωγός και δίκτυο εντός του οικισμού, συνολικού μήκους 4.500 μέτρων, ενώ το νερό θα μεταφέρεται από τη δεξαμενή του Πεύκου (υδροληψία από τη γεώτρηση Αγίας Άννας στη Βρωμόβρυση) μέχρι εκείνην του Πελεκητού. Θα κατασκευασθεί, επίσης, αντλιοστάσιο για τη διοχέτευση του νερού προς τη δεξαμενή του Πελεκητού, στην οποία θα γίνουν βελτιώσεις.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι λόγοι που καθιέρωσαν τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ήταν καθαρά οικονομικοί και πρακτικοί.
Επειδή η ενδοχώρα δεν μπορούσε να προμηθεύεται φρέσκα ψάρια με την ευκολία που μπορούσαν τα νησιά και οι παράκτιες περιοχές, ο παστός μπακαλιάρος, που μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, ήταν η καλύτερη λύση.
Επιπλέον, η φθηνή τιμή του τον έκαναν ιδιαίτερα προσιτό στα κατώτερα στρώματα, γεγονός που ανέβασε στα ύψη τη δημοφιλία του.
Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος ήταν η πιο εύκολη και οικονομική λύση για τους πολυάριθμους πιστούς, που τον έβρισκαν ακόμα και στα πιο μικρά μπακάλικα. Με τον καιρό, η συνήθεια αυτή έγινε έθιμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
 Συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά Τι χρειαζόμαστε:
Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
2[1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι για όλα
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
1 χούφτα καρύδια
αλάτι – λευκό πιπέρι
1κ.γ. ξύδι
μαϊντανό προαιρετικό
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως την γεύση του.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ ή μακριά τα παιδάκια σας.
Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε την σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα.
Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Τα υλικά δε είναι με ακρίβεια…δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη την θέλετε. Θα πρότεινα να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε.
πηγη http://tilegrafima.gr/

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Aρφαρά: Σε άθλια κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι.

Aρφαρά: Σε άθλια κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι
Μπορεί τ’ Αρφαρά να είναι ένα μεγαλοχώρι κοντά στην Καλαμάτα, με πλούσια αγροτική παραγωγή, με πολλά καταστήματα και δραστηριότητα επαγγελματιών σε αρκετούς κλάδους, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι -κυρίως λόγω της αδιαφορίας, όπως λένε της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για τις περιοχές έξω από τα όρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας- είναι πολλά και σημαντικά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την περίοδο, που έχει σημαντικές συνέπειες στην αγροτική οικονομία, είναι η άθλια κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου. Οπως λένε οι κάτοικοι, η ελαιοσυγκομιδή ολοκληρώθηκε αλλά κανένα μηχάνημα του δήμου δεν έχει φανεί για τη βελτίωση των δρόμων. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν λίγοι οι ελαιοπαραγωγοί που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τρακτέρ για να βγάλουν 100 κι 130 σακιά με ελιές από τα χωράφια τους, αφού τα αγροτικά τους αυτοκίνητα ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν.
Ομως, δεν είναι μόνο οι αγροτικοί δρόμοι που ταλαιπωρούν τους κατοίκους: Η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει σημαντικά και την οικονομία του χωριού, ενώ η έλλειψη βασικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και η απόσταση από την Καλαμάτα, που αυξάνει το κόστος μετακίνησης, βάζει εμπόδια στους μικρούς κατοίκους να απασχολούνται δημιουργικά - πέρα από το σχολείο και κάποιες λίγες, εθελοντικές κυρίως, δράσεις. Να σημειωθεί δε πως, στο κτήριο του πρώην δημαρχείου, λαμβάνουν χώρα κάποιες δραστηριότητες του δήμου, χωρίς όμως να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των παιδιών. Επιπλέον, η κατάσταση του κτηρίου δεν βοηθά, αφού σταδιακά... φεύγουν σοβάδες και τζάμια.
Ο Δημήτρης Σακκάς σχολιάζει χαρακτηριστικά για το χωριό: «Είναι ζωντανό μέχρι να νεκρώσει». Στεκεται ιδιαίτερα στην αγροτική οδοποιία τονίζοντας πως οι παραγωγοί είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τις περιουσίες τους. Παρά το γεγονός πως και ο πρόεδρος γνωρίζει την κατάσταση και επανειλημμένως έχει κάνει κρούση στο δήμο, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται. Οπως αναφέρει, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων - ενώ συμπληρώνει πως ο δήμος οφείλει να ασχοληθεί ουσιαστικά και με το Μαγκλαρέικο ρέμα, στο οποίο σημειώνει πως καταλήγουν... βόθροι. Τονίζει την ανάγκη να κλείσουν οι τρύπες των λυμάτων και το ρέμα να καθαριστεί. Λέει πως το πρόβλημα είναι χρόνιο και ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο πρόεδρος έχει επέμβει για να αντιμετωπιστεί, προσωρινά έστω, το πρόβλημα. «Μακάρι να έφτιαχναν αποχέτευση. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, και αν, ας κλείσουν τις τρύπες», σημειώνει.
Αλλο πρόβλημα που αναφέρει είναι πως στον αγροτικό δρόμο, στη θέση Μαζιά, συγκεντρώνονται όλα τα νερά, με μεγάλα προβλήματα για τους παραγωγούς. Γι' αυτό λέει ότι ευθύνεται ο «Μορέας» που έριξε όλα τα νερά του έργου σ' αυτή την περιοχή. Κλείνοντας παρατηρεί πως το χωριό και ζωή και κίνηση έχει, αλλά ο δήμος δεν το βοηθά, αφού «μόνο στην Καλαμάτα δίνεται βαρύτητα».
Ο Σωτήρης Μπούρας λέει για τους αγροτικούς δρόμους πως... «δεν περνάει ούτε γάιδαρος». Ο ίδιος μάλιστα είναι μεταξύ εκείνων που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τρακτέρ για τη μεταφορά του ελαιόκαρπου από το Σταματινού στο ελαιοτριβείο. Επίσης, «η κτηνοτροφία έχει εγκαταλειφθεί. Οι κτηνοτρόφοι είναι στο έλεος του Θεού» σχολιάζει, τονίζοντας πως από το δήμο τα χωριά είναι παρατημένα.
Ο Κώστας Κρέπης θεωρεί πως τ' Αρφαρά έχουν πολλά θετικά, και όχι μεγάλα προβλήματα - αφού και το ΚΕΠ δουλεύει μια χαρά και χώροι στάθμευσης υπάρχουν και η οικονομία... ψιλοκινείται. Οι αγροτικοί δρόμοι όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί και τον ίδιο και τους συγχωριανούς του, και όπως λέει πρέπει άμεσα να λυθεί, αφού από τον Οκτώβριο η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. 
Ο Διονύσης Μπούρας έχει πρακτορείο ΟΠΑΠ και, όπως διαπιστώνει, ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για να κυνηγήσει την τύχη του. Η κατάσταση λέει πως χειροτερεύει τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και όλα υπολειτουργούν, από τα καφενεία μέχρι κάθε λογής επιχείρηση.  Επιπλέον, υπάρχουν πρόσθετα προβλήματα, όπως το γεγονός πως ο δήμος δεν ενδιαφέρεται - και ως απόδειξη, δείχνει τα σκουπίδια που περιμένουν το απορριμματοφόρο. Επίσης, λέει πως ένα καλαθάκι γεμάτο σκουπίδια έμεινε έτσι τουλάχιστον 20 μέρες, χωρίς να νοιαστεί κάποιος από το δήμο. 
Ο Φώτης Λαγανάς ασχολείται με τα αγροτικά και παράλληλα είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Οπως αναφέρει, το πρόβλημα επιβίωσης είναι πλέον σημαντικό για όλους του πολίτες, γενικότερα, και όχι μόνο στο συγκεκριμένο χωριό. «Εχει βαλτώσει η οικονομία. Ολα είναι σε έναν φαύλο κύκλο. Δεν υπάρχει δουλειά και δε βοηθάει και το κράτος να γίνουν δουλειές. Γενικά υπάρχει στασιμότητα». Ο ίδιος έχει παιχνίδια λούνα παρκ και, δυστυχώς, όπως λέει, πέρα από τη στασιμότητα που υπάρχει, η γραφειοκρατία και η δυσκολία έκδοσης μιας άδειας δημιουργεί πολλές φορές απροσπέλαστα εμπόδια. «Αυτό δε βοηθάει να κυλήσει χρήμα στην αγορά. Παντού δυσκολίες και απαγορεύσεις...». Οπως τονίζει μάλιστα, αυτή την περίοδο η γραφειοκρατία αντί να μειώνεται βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
Οσο για το χωριό του, πιστεύει πως έχει έναν μεγάλο ανεκμετάλλευτο πλούτο, που αν ο δήμος τον αξιοποιούσε θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη από τον τουρισμό - και όχι μόνο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τα ποτάμια της περιοχής.
Γενικότερα για την αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας, και ο ίδιος στέκεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας πως ένας κάδος που έπεσε σε χωράφι από τον αέρα, εδώ και πολλές ημέρες, δεν έχει μετακινηθεί.
Αναφορικά με άλλα ζητήματα, που αφορούν τα παιδιά, τονίζει πως λείπουν πάρα πολλά για τη δημιουργική τους απασχόληση, αφού οι γονείς δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα για να κάνουν δρομολόγια από και προς την Καλαμάτα. Οσα γίνονται, καλώς γίνονται, λέει, όμως δεν αρκούν.
Αλλες χαρακτηριστικές εκφράσεις που ακούσαμε από κατοίκους  των Αρφαρών, ήταν πως: «Ούτε για εμάς, ούτε για τα παιδιά μας, ούτε για τους ηλικιωμένους έχει γίνει κάτι». Δείχνουν το παλιό δημαρχείο που... γκρεμίζεται, τους κυβόλιθους που ξηλώνονται, και σχολιάζουν πως «δεν είναι η ζωή μας τα 100 ευρώ που δίνει η "Φάρις" για μια γουρνοπούλα τις Απόκριες. Είναι πολλά εκείνα τα σημαντικά που λείπουν από το χωριό».
Ο πρόεδρος των Αρφαρών Κώστας Φέστας στέκεται και από τη μεριά του στην ανάγκη βελτίωσης του αγροτικού δικτύου και του πεδινού και του ορεινού, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικού μήκους. Οι παρεμβάσεις λέει ότι έπρεπε να έχουν γίνει πριν το ελαιομάζωμα. Από τη μεριά του δήμου, σημειώνει, υπάρχει δέσμευση για εργολαβίες αλλά ακόμα δεν έχουν ανατεθεί. Πιστεύει πως αυτό θα γίνει μόλις βελτιωθεί ο καιρός, καθώς γενικά κατά την άποψή του ο δήμος ενδιαφέρεται για το χωριό.      Πηγή:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/59334-arfara-athlioi-agrotikoi-dromoi

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

25 ΜΑΡΤΙΟΥ -Η επανάταση του 1821














Σήμανε η ώρα για τον μεγάλο ξεσηκωμό. 
Το ποτήρι είχε πια ξεχειλίσει. Απ’ άκρη σ’ άκρη 
αντήχησε το εθνεγερτήριο σάλπισμα. ’’Ελευθερία ή θάνατος‘‘.

 Με το σάλπισμα εκείνο δεν μίλησε η λογική .Μίλησαν τα 
υπαρξιακά βάθη ενός ολόκληρου λαού που αντλεί πάντα δυνάμεις 
από τις ιστορικές του ρίζες. Από τους μυθικούς και 
τους ομηρικούς ήρωες, τους Μαραθωνομάχους και
 τους Σαλαμινομάχους, τους Βυζαντινούς Ηράκλειους
 και Παλαιολόγους, τους ακρίτες και τους χριστιανούς μάρτυρες.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κρίσεις στην Πυροσβεστική - Αποστρατεύτηκε ο Χαρ. Αφάλης - Νέος Υπαρχηγός Π.Σ. ο Β. Καπέλιος

Ένας Μεσσήνιος έφυγε, ένας Μεσσήνιος ήρθε. Δύο αξιωματικοί με εξαιρετική παρουσία στην Πυροσβεστική και με μεγάλη προσφορά ο Χαράλαμπος Αφάλης αποστρατεύθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Υπαρχηγού Π.Σ.
Προαγωγή στο βαθμό του Αντιστρατήγου Π.Σ. και θέση Υπαρχηγού έλαβε ένας άλλος Μεσσήνιος ο Βασίλειος Καπέλιος. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που αποτελούν τιμή για την περιοχή.
ΠΗΓΗ:Best Tv

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Καλαμάτα: Συνεδρίαση Συντονιστικού για την αντιπυρική περίοδο.

Καλαμάτα: Συνεδρίαση Συντονιστικού για την αντιπυρική περίοδο
Το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο του Δήμου Καλαμάτας συνεδρίασε χθες, πολύ νωρίς για το καλοκαίρι, με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πυροσβεστική και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ενώ εξήρε και τη δραστηριότητα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, καθώς και εκείνη των εθελοντών, των αιρετών στις Τοπικές Κοινότητες και των πυροφυλάκων.
Ο κ. Νίκας σημείωσε πως επικεφαλής των προσπαθειών κατάσβεσης είναι πάντοτε η Πυροσβεστική και στη διάθεσή της ο δήμος θέτει τις δυνάμεις και τα μέσα του.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς και η προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Φωτεινή Τζίβα.

Ο κ. Σταθάς ζήτησε να υπάρξει φροντίδα στους ΧΑΔΑ, να έχουν εξοπλισμό, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να προληφθεί, πριν επεκταθεί. Επεσήμανε ότι σε περιόδους υψηλού κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς, ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για τους ΧΑΔΑ και να έχει άτομα στους χώρους αυτούς.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/58577-sto-kalamata

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πως καθιερώθηκε η ψητή γουρνοπούλα στην Μεσσηνία !

Διαδεδομένο φαγητό στη Νότια Πελοπόννησο και ειδικότερα στην Μεσσηνία είναι η  ψητή γουρνοπούλα με την ιστορία της να αρχίζει στην εποχή της Τουρκοκρατίας.
 
 Εξαιτίας του ότι οι Μουσουλμάνοι, δεν καταναλώνουν χοιρινό, κρέας οι κάτοικοι της περιοχής, και ειδικότερα της Μεσσήνης, άρχισαν να εκτρέφουν χοίρους, οι οποίοι μάλιστα ζούσαν ελεύθεροι μέσα στην πόλη αποτρέποντας, όπως λέγεται του Τούρκους να βρίσκονται στην πόλη.

Η χοιροτροφία στην Μεσσήνη περιορίστηκε σημαντικά μόνο μετά το 1920. Μέχρι τότε οι χοίροι «ήσαν πολλαπλάσιοι των ανθρώπων» όπως αναφέρει ειρωνικά, ο Ιατρός Π. Κορύλλος στο οδοιπορικό του «Από Πατρών έως Καλάμας» το 1890. 
 Αν σκεφθούμε ότι οι κάτοικοι Μεσσήνης ήταν 7.000 το 1890, μπορούμε να φανταστούμε πόσοι ήταν οι εκτρεφόμενοι χοίροι!Το 1920, τελάληδες ειδοποιούν τον ντόπιο πληθυσμό ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τα γουρούνια, διότι οι χωροφύλακες θα τα σκότωναν. 
 Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε και επεκτάθηκε το έθιμο της ψητής γουρνοπούλας από την Μεσσήνη.

Πηγή:ΣΗΜΑΙΑ' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εκλεψαν το κυλικείο του Λυκείου Αρφαρών


Το κυλικείο του Γυμνασίου - Λυκείου Αρφαρών "χτύπησαν" άγνωστοι τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.
Εκλεψαν σχεδόν όλα τα πράγματα που βρήκαν μέσα (20 ευρώ από το ταμείο και... όλα τα προϊόντα), αφήνοντας μόνο το πετρογκάζ. Οι δράστες μπήκαν και στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά από εκεί δεν πείραξαν τίποτα.
 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκοψαν τα πλατάνια στον Αγιο Φλώρο.

Το έργο της αποχέτευσης στον Αγιο Φλώρο δεν θα δουλέψει ούτε με την ολοκλήρωση της εργολαβίας που υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΚ, με σύμβαση 49.500 ευρώ. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί... κι άλλο έργο. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, εξηγώντας ότι «είναι μεγαλύτερες οι ζημιές στο υφιστάμενο δίκτυο του χωριού, απ’ ό,τι αρχικά είχαν υπολογιστεί».
Εκοψαν τα πλατάνια στον Αγιο Φλώρο
Το αρχικό έργο είχε υλοποιηθεί από την Κοινότητα του Αγίου Φλώρου στις αρχές του ’90, με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (ΜΟΠ και ΣΠΑ). Με την υφιστάμενη εργολαβία που ολοκληρώνεται, προβλεπόταν επέκταση του δικτύου και επισκευή σε κάποιους αγωγούς - και κυρίως στις δεξαμενές αποθήκευσης των λυμάτων. 
Ο κ. Καμβυσίδης ενημέρωσε ότι «χρειάζεται συμπληρωματική μελέτη για αντικατάσταση και άλλων αγωγών, και πιθανότατα θα χρειαστεί κι άλλη εργολαβία για να ολοκληρωθεί και να δουλέψει το έργο». Επεσήμανε δε ότι οι ζημιές έγιναν καθώς το δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει.
Οσον αφορά τα δύο πλατάνια που ξεριζώθηκαν στις πηγές Παμίσου, στην αρχή της νέας κοίτης -γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες- ο κ. Καμβυσίδης ανέφερε ότι «ξεριζώθηκαν, γιατί προκαλούσαν ζημιές στο δίκτυο που ήδη υπήρχε. Ολα έγιναν με ενημέρωση και αδειοδότηση από την Υπηρεσία Πρασίνου»         ΠΗΓΗ:    .ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/57924-platania-agios-floros